Ten wpis nie został jeszcze zweryfikowany. Jeśli jesteś właścicielem / przedstawicielem tego miejsca / obiektu / wydarzenia to skontaktuj się z nami w celu jego weryfikacji lub Zostań Spot Managerem
Opis
Kawiarnia Barometr Coffee & Bar powstała w 2011 roku z pasji do kawy, która trwa już ponad 10 lat. Miejsce to usytuowane jest w samym sercu Bielska-Białej - na bielskiej starówce. Lokal przyciąga niepowtarzalnym, antycznym wnętrzem, nastrojową, głównie nu-jazzową muzyką oraz wyjątkową atmosferą.
Jest to jedyne miejsce w mieście i okolicach gdzie do parzenia kaw typu espresso w profesjonalnym ekspresie wysokociśnieniowym używamy nieprzemysłowej, najwyższej jakości włoskiej kawy, wypalanej metodą tradycyjną od 1930 roku w niewielkim miasteczku pod Rzymem (30/70 - robusta Indie/arabika Brazylia).
Do kaw białych używamy dedykowanej, specjalnej mieszanki Solberg&Hansen. Również do parzenia kaw używamy, alternatywnych metod, takich jak aeropress, chemex, drip, syphon, french press, filter botel, przywiązując szczególną wagę do jakości przygotowanych kaw. Kawy do tych metod sprowadzamy z jednej z najlepszych palarni kaw speciality na świecie, powstałej w 1879 w Oslo w Norwegii: Solberg&Hansen, co pozwala nam na oferowanie Państwu pełnej oferty świeżo palonych kaw, gdyż są wypalane dla nas w dniu wysyłki.
W Barometr Coffee & Bar wszystkie produkty muszą być nietuzinkowe, najwyższej jakości, oraz ekologiczne. Wasze podniebienia będą rozpieszczać zdrowe, naturalne, ekologiczne bezglutenowe BIO ciasta, wypiekane domowym sposobem, z naturalnych składników, bez użycia półproduktów. Sami mielimy mąki, sami robimy mascarpone, a karmel robimy z daktyli. Do wypieku ciast nie używamy cukru. Codziennie inne ciasta, a także niepowtarzalna oryginalna belgijska gorąca czekolada z prawdziwą bitą śmietaną.
Oferujemy również, najlepsze organiczne angielskie herbaty TeaPigs, wina, piwa, orzeźwiające, wykwintne drinki oraz najszlachetniejsze alkohole. Posiadamy w swojej ofercie świeżo wyciskane soki, soki BIO, napoje gazowane eko, tylko z naturalnych składników.
Na przekąskę polecamy włoskie, gorące panini, składające się z świeżej rukoli, jarmużu, mozzarelli, szynki parmeńskiej, suszonych pomidorów z pestkami dyni i sosu pesto w mieszance według upodobań.
Proponujemy także kawę, herbatę, gorącą czekoladę i ciasta na wynos. Przyjmujemy zamówienia na ciasta. Sprzedajemy kawy w ziarnach oraz świeżo mielone w opakowaniach od 100 gram.
Dbamy o to, aby wszystko, co serwujemy było na wysokim poziomie. Właściciel, barista, pasjonat kaw, Szymon Jackowski jest pierwszym Polakiem, który wydał książkę o kawie pod tytułem "Kawa, sekrety parzenia".
Dodaj opinię